Lastik Oteli Nedir?

Lastik Oteli Nedir? Dönemlik lastikler belli zaman dilimlerinde kullanılmayabilirler. Böyle dönemlerde lastiklerin uygun koşullarda muhafaza edilmesi gerekir. Bu amaçla gerekli önlemler alınarak oluşturulan lastik saklama depoları lastik oteli adıyla bilinir.

Lastik Oteli Nedir? Kışlık ya da yazlık lastik değişimi belli aralıklarla gerçekleştirilir. Ticari ya da binek araç lastikleri, değiştirildikleri dönemlerde uygun koşullarda saklanmalıdır. Aksi takdirde bozulma, kirlenme hatta bazı koşullarda donma veya kısmi erime dahi gözlenebilir. Bu sebeple, lastiklerin saklanması için ortam şartlarının nasıl olması gerektiği evrensel ilkelerle belirlenmiştir.

Lastik Saklama ve Lastik Oteli Nedir?

Lastik saklama nedir? Genellikle mevsim değişimleri nedeniyle çıkarılan araç lastiklerinin usulüne uygun olacak şekildeki muhafazasına lastik saklama denir. Örneğin karlı veya don riski yüksek sonbahar veya kış mevsimlerinde kışlık lastik kullanmak hayati öneme sahiptir.

Lastik oteli ne demek? Bu lastiklerin saklandığı alanları veya depoları ifade etmektedir. Belli sınamalardan geçen lastik oteli sayıları giderek artmaktadır. Lastikler bu otellerde, araç sahibinin istediği süre boyunca saklanabilir. Kişi lastiklerini bu mekanlardan istediği zaman gelip alabilir. Peki lastik nasıl saklanır? Belli lastik saklama koşulları aşağıdaki listede verilmiştir.

  • Lastikler kuru, serin, güneş ışınlarının ulaşamadığı mekanlarda saklanmalıdır.
  • Lastik otellerinde asit, yağ, kimyasal boya gibi maddeler bulunmamalıdır.
  • Aynı ortamda yanıcı, parlayıcı, uçucu veya kesici herhangi bir madde olmamalıdır.
  • Ortam kapalı ancak havadar olmalıdır. Uzun süre lastikleri kullanmamak ya da açık havada bırakmak lastiklerin yapısında bozulmalara yol açabilir.
  • Lastiklerin yönleri belli aralıklarla değiştirilmelidir. Zemine veya betona sürekli temas edecek şekilde konumlandırılmamalıdır.

astik oteli fiyatlarını etkileyen bazı parametreler bulunmaktadır. Bunların bir kısmını aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz.

  • İşletmenin sahip olduğu otelin kapasitesi (genişliği, alanı vb.),
  • İşletmenin fiyat politikaları,
  • Lastik otelindeki fiziki şartlar ve sunulan çeşitli ek hizmetler,
  • Lastiklerin zemine temas etme durumu,
  • Lastiklerin yönünü belli aralıklarla değiştirecek ve onlarla ilgilenecek yeterli personelin varlığı.

Lastik otellerine bireysel müşterilerin yanı sıra filo sahibi çeşitli firmaların araçları da toplu olarak başvurabilmektedir. Otellerde kamera, alarm gibi güvenlik sistemleri ve yangınlara karşı güvenlik önlemleri alınmış olmalıdır. Otele yabancı kişilerin girişi engellenmeli ve lastikler gerekli temizlik yapıldıktan sonra muhafaza edilmelidir. Bu, ortamın kirlenmemesi açısından önemlidir.