İş Makinası Lastikleri ihtiyaçlarınızda en geniş ürün ve marka çeşitliliği ile Akkaya Ticaret Oto Lastik İnegöl Orhaniye Mahallesi, Gazi Magosa Caddesi. No : 25 adresinde müşterilerine güvenle hizmet vermeye devam ediyor. Ağır vasıta araçlar ile gerek bölgesel gerek şehir içi yollarda uzun mesafe yolcu veya mal taşımacılığı yapan sürücülerin araçlarının bir numaralı ihtiyacı sağlam lastiklerdir.
İnşaat şantiyelerinde veya arazi koşullarında aracınız ile çalışıyorsanız, ihtiyaç duyduğunuz lastiklere Akkaya Ticaret Oto Lastik aracılığı ile kolayca ulaşabilirsiniz. Akkaya Ticaret Oto Lastik’de sunulan bol bol lastik seçeneği ile aracınızın ihtiyaçlarını karşılayacak lastiklerini hemen keşfedin.
İş makineleri gibi ağır vasıtalar için kullanılacak lastikler üretilirken kauçuk karışımında veya bileşiminde birçok farklı madde ve bu maddelerden oluşan farklı bileşimler kullanılır. Çeşitli türleri bulunan dolgu malzemeleri, kauçuk ve diğer bileşenlerden oluşan bu karışımın diğer faktörlerle arasında bulunan orantı lastiğin performans hedeflerinin ne olacağına göre değişiklik gösterir.
Bahsi geçen karışımlar önce ”banbury mixers” olarak bilinen dev mikserlerde karıştırılırlar ve siyah, yapışkan bir karışım haline getirilerek dondurulma işlemine gönderilirler. Dondurma işleminden sonra üretim amaçları ne ise o amaca ve araca hizmet edebilecek, yani kullanıma açık duruma gelirler.
İş Makinesi Lastiklerinin Kullanımı
Türkiye’de kazıcı yükleyicilerden sonra en çok kullanılan iş makineleri lastikli yükleyicilerdir. Son 10 yıldır ortalamasını alacak olursak 2010 yılından beri her yıl yaklaşık 1.000 adet yeni lastikli yükleyici satılmaktadır.
Bu ortalamadan yapabileceğimiz kabataslak bir hesapla hali hazırda aktif olarak çalışan yükleyici sayısının 10 bin adet civarında olduğu sonucuna kolayca ulaşabiliriz. Bu makineler genellikle çeşitli ağır malzemeleri yüklemek ve taşımak amacıyla kullanılırlar.
Lastikli iş makinelerin kullanım alanları oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Günümüzde basit bir demir çelik fabrikasında, karton fabrikasında, geri dönüşüm işlemlerinde, hazır beton üretilen tesislerde, taş, kum ve mermer ocaklarında, yer altı ve üstü madenlerde, inşaatlarda, yol çalışmalarında ve buna benzer tüm ortamlarda bu makineler ile sık sık karşılaşabilmeniz oldukça olasıdır.
Bir iş makinesinin çalışacağı zemin koşullarına ve kapasitesine uygun bir lastiğe sahip olmadan tam anlamı ile verim sağlayabilmesi kesinlikle mümkün değildir. İş makinesi lastiklerinin ham maddesi, bileşimi, hamuru, tasarımı ve sırt deseni sınıfına göre değişkenlik gösterir. Örneğin taş ocağında çalışan bir iş makinesine L3 sınıfı bir lastik takılacak olursa makine gereken işlemi kolayca tamamlayacaktır. Fakat bunun yanında eğer bu makineye son derece sağlam ve dayanıklı olan bir L5 sınıfı lastik takılsa bile makine işlemi yaparken oldukça zorlanacaktır. Bunun sebebi ise oldukça basittir. Lastiklerin aşınma ve darbe direnci ile çekiş gücü arasında bir ters orantı bulunur.
Bu faktörler dışında sadece doğru lastik seçimi de yeterli olmayabilir. Doğru seçim sonrasında doğru bakım ve doğru kullanım da gerektirecektir. Bir lastiğin ömrü, iş makinesinin verimliliği ve maliyetleri üzerinde son derece etkili olmaktadır.
Lastikleri aşınma ve zedelenmeden dolayı çok patinaj yapan bir iş makinesi ihtiyacı olandan yakın miktarından bir hayli fazla yakıt tüketecektir.
Sadece ihtiyacından fazla yakıt tüketmekle kalmayacak, hem lastiklerin ömrünu kısaltacak, hem de iş makinesinin ana parçalarının da oldukça ciddi anlamda zarar görmesine neden olacaktır. Bu nedenle lastik bakımı ve lastiklerin doğru ve uygun durumlarda kullanılması, en az doğru lastiği seçmek kadar büyük bir önem taşımaktadır.